Underbara dag :)

Så underbart när solen tittar fram, helt underbart väder har det varit idag. Det var en "familjedag" här i Hunnebo idag, med roliga aktiviteter för barn. Benji älskade mest hoppborgen och ville helst inte gå där ifrån :) Sen fick han även rida på häst. Vi tillbringde hela förmiddagen där och sen har vi bara varit ute hela eftermiddagen. Älskar när det är sol, man blir ju på sååå bra humör då! Idag har vi även gjort fint i köket, känns nästan som ett helt nytt kök.

Nu sitter älskling och väntar på att jag ska blogga färdigt.. Dags för film med massa gott! MYS!

Före
Efter











Lördagsmorgon.

Benji väckte mig halv 8 vilket jag ser som sovmorgon, när vi annars måste går upp vid 5 på vardagarna. Och så myste vi en lång stund innan vi gick upp för att äta frukost, mys  Efter frukosten var det dags för lite bak. Min farbrors tjej har kalas idag så tänkte jag va snäll och bidra med "Silvia kaka". Det har alltid varit en favorit :)

Nu är Benji och Elias ute och leker på gården och jag går här inne och pillar och donar. Idag blir det även att snygga till köket lite :) Kul med lite förändringar.

Fisen diskar och jag bakar :) Vi är ett grymt team!



Resultatet av Silvia kakan :) Namnam!



Projekt "göra om hallen".

YES! Idag kom mina saker från Jotex, så nu är det dags att omvandla hallen till något finare (enligt mig). Vi har inte fått gjort allt idag, men lite i alla fall. Vi har fått bytt hallmattan och imorgon ska vi ta ner hatthyllan och få upp något krokhängare istället. Det kommer nog bli jätte fint ! :) Vi ska även smickra till köket lite, bilder kommer när det är färdigt!

Nu blir det chips och dipp framför Lets dance! :)

Hallen innan, då hade vi inte ens fått upp hatthyllan.



Hallen NU (inte färdigt ännu)



Veckans magbild

Försökte dra på mig mina vanliga jeans, men det går inte. Behöver inte ens försöka, och jag behöver inte försöka dra in magen heller, det är bara att inse! På med mammabyxorna! :)

Snart åker jag en liten tripp till Uddevalla med älskade morfar, kul :) Ska shoppa lite kakeldekor och lite annat smått och gott. Ett par mammajeans kanske? ;)

Vecka 17 (16+4)



Hemmadag.

Bestämde mig för att stanna hemma idag. Finslipa lite på powerpointen och framför allt öva på hur jag ska redovisa! Hade bara en lektion idag också, så det kändes väl lite onödigt att åka in. Gillar bäst hemmamiljön :)

Igår somnade jag innan 9, glömde till och med att ta järntabletten. Sååå otroligt trött var jag! Förstår inte. Kan de va vädret? Äter ju mina dagliga vitaminer och äter järntabletter, men fortfarande lika trött. Får ringa min BM om det fortsätter såhär. Hoppas även att mitt paket från Jotex kommer idag, då blir det "projek göra-om-hallen" :) Spännande ;)
Benji vill krama om bebisen :) Going! 



Stress!

Känns som att allt kretsar runt skolan just nu. Jag har fått höra två år i rad att man SKA börja med projketarbetet i tid, inte vänta med det. Vad är det man gör då? JO, man väntar helt enkelt tills slutet så man får stressa! Nu har jag som tur är hunnit lämnat in arbetet, men fy vad denna veckan har känts stressig. Nästa vecka på onsdag kommer redovisningen att ske. Vill helst bara göra det nu så man har det gjort, men det har inte funnits någon tid.

Så himla härligt när detta är över! Och trött är jag, hjälper inte järntabletterna? Nej, nu ska jag bänka mig framför Navy CIS! :)

Det börjar ta sig.

Svenska redovisning CHECK! Alla historiauppgifter inlämnat CHECK! Inlämning av projektetarbete CHECK! Nu är det bara projeketarbetet som ska redovisas .. Det går bra nu känner jag :)

Snart va denna dagen slut, eller skoldagen i alla fall :) Sedan en mysdag hemma med mina hjärtan 

Restless legs

Har "kryp" i benen, så nu är det ingen ide att va vaken! Dags att gå och lägga sig :)

Är i alla fall DUNDER glad över att jag är färdig med projketarbete och powerpointen, nu hoppas jag bara att det blir godkänt så jag kan få redovisat det. STRESS, STRESS! Men i slutändan kommer det va värt :)

Natti natti på er ! 

Ny klippt.

Frisören fick fria händer så det kunde bli hur som helst :) Ville få klippt håret men visste liksom inte hur jag ville ha det, så det var lika bra att det blev överraskning! ;) Nöjd blev jag i alla fall! Kort blev det, men det behövdes .. Håret växer ju trots allt ut igen och man måste väl våga också :)
Hemma från frissan, uppsatt med spännen.



Ville få känt lite på håret själv och detta är nedsläppt :)



Liselotte: JA TACK! Om det nu är foglossning så vill jag gärna ha massa tips! :)



Aj, min rygg!

Vaknade inatt av fruktansvärd ryggont. Fick det även igår kväll när jag satt i soffan. Gjorde så ont att jag höll på att grina! Kan dock inte förstå vad för "slags" ont det är. Det sitter liksom på sidan av ryggen och det känns som att det "strålar" på något vis. Försökte ändra sida inatt, men det släppte inte riktigt, värre blev det om jag låg på rygg. Usch, inget att leka med ska jag säga!

Min lilla fis är på dagis och jag sitter här och pluggar med projektet. Gick upp 5 imorse som vanligt och åt frukost med pojkarna. Tänkte att jag lika gärna kunde gå upp i tid för att börja i tid. Ska ta ledig ifrån skolan idag och lägga ner all min tid på detta. Förutom vid 12, får då ska jag klippa mig :) Något nytt och spännande ska det bli ;)

Bästa låten just nu och en bra plugglåt! :) (Fårstår inte riktigt hur jag ska lägga in video?)

Tidig present ♥

Min mamma har varit gullig och köpt två par jätte söta, handstickade Converse skor till bebben :) Dom var hur söta som helst! Självklart får ett par åka med till BB sedan ;)

Idag har även den lill* där inne gett ifrån sig en spark för första gången! Satt på lektionen förut och kände som vanligt "sprattel" som helt plötsligt blev til en rejäl spark! Blev så förvånad att jag sa OJ högt, för mig själv, haha :) Åh, så mysigt det kändes Och nu på kvällen har jag känt samma sak två gånger. Elias la handen på magen och försökte känna något, men det är nog lite för tidigt, även om sparkarna kändes väldigt starka. Han blir så avis för att jag kan känna och inte han ;) Men det kommer det också.

Nu är det verkligen nära!!


Ny vecka.

Och så är det måndag igen. Jag hatar verkligen att helgen ska gå så himla fort! Men jag kan glädja mig åt att veckan trots allt också går ganska fort också. Nu till helgen har vi ju långhelg eftersom det är klämdag på måndagen och röddag på tisdagen, härligt :)

Idag går jag in i en ny vecka - 17 (16+0). BARA två veckor kvar tills vi ska få se den lill* där inne :) Har så himla ont av sidorna på magen. Så fort jag reser mig upp för fort hugger det till och jag har en del "mensvärk". Jag läste att det är väldigt vanligt att man känner så nu, eftesom livmodern växer en hel del. Jag är även hungrig JÄMT! Vill ha mat, mat och MAT! :) Men det är tydligen också väldigt vanligt nu för bebisen lägger på sig fett. Det är som sagt inte alltid en dans på rosor att va gravid.

Helgen har i alla fall varit underbar, trots det dåliga vädret. Nu sitter jag i skolan och ska fortsätta med projektet. Nu SKA jag bli färdig!

Mysdag ♥

Som ni förstår har jag inte haft så mycket tid för att blogga, för idag har vi haft massa annat för oss. Benji började dagen med att väcka sin mamma & pappa vid 7. Så det blev bolibompamys direkt på morgon och efter det en god lördagsfrukost. Efter det bestämde jag och Benji att vi ville baka muffins och så blev det :) Och Benji dekorerade dom så fint så! Helt plötsligt hade klockat blivit så mycket så det var dags för att laga lunch.

Min pappa var på besök här idag och så fyller min farbror år idag, så strax efter lunch åkte vill min farmor & faster för att fira min farbrors kalas där och samtidigt umgås med pappa :) Det blev en massa god mat och en väldigt god tårta! Efter en trevlig och mysig dag så hann vi även med lite lördagsmys i soffan innan läggdags. Ikväll var vi ensamma då Elias är och tattuerar sig idag, så jag hoppas han kommer innan jag har somnat :)

Nu lite tvtittande ... Jag är ju trots allt inte helt ensam, har en liten sprattlande bebis i magen 

Så duktig vår Benji är :)
Kan ju inte medge att dom ser särskilt goda ut .. Men det var dom! ;)



Snart intar jag helg!

Åh så underbart att jag snart ska få ta bussen hem. Och så underbart det ska bli med helg. Hela denna veckan har gått något så otroligt fort! Jag har varit duktig och varit i skolan VARJE dag på VARJE lektion :) Det händer lite väl för ofta att man "råkar" åka hem lite tidigare och så ;) Men inte denna veckan. Känns gott. Nu kan man ta helg med bra samvete. Ska bara mysa och hade bra hela helgen. Imorgon blir det kalas för min farbror och så kommer min underbara pappa och hälsar på. Vet att denna helgen kommer bli bra 

Nu är det dags för lite mat, magen kurrar! Vad ska ni hitta på i helgen? :)

Dagen idag.

Som dem flesta veckodagarna började dagen med skolan. Men idag hade vi ingen lektion då vi var på en föreläsning om en äldre man som pratade om när han en gång i tiden var en drogmissbrukare. Nu hade han varit drogfri i 28 år och åker runt till många skolor och företag och pratar om just detta. Det var väldigt gripande att höra på, särskilt vissa händelser som hade hänt. Jag vet inte om det var för mina graviditetshormoner, men jag blev väldigt rörd!! Det liksom gick rakt in i hjärtat på mig. Det är klart att man har läst mycket om droger om att det är farligt, men att höra på en sann historia, det får en verkligen att tänka till extra mycket! Jag blev extremt berörd av denna mannen och tycker att det är så otroligt starkt att gång på gång riva upp dem gamla såren för att tala om att "just så var det", att det är verklighetens historia. En väldigt stark och lärorik föreläsning.

Efter skolan åkte jag och Benji och hälsa på min faster & farmor. Där var vi hela eftermiddagen! Lika mysigt och trevligt som vanligt :) Benji somnade nästan med en gång vi kom hem. Har kollat lite på tv och ska nu lägga mig för natten. Kan inte riktigt fatta att denna veckan snart är slut! Fredag imorgon och helgen kommer springa förbi precis som alla andra helger! Tiden går ganska fort trots allt ... :)

Natti natti på er 

Svar till "lilla jag" : Japp, jag kommer hinna ta studenten! Vi tar den i juni och bebisen ska komma i oktober :) Känns underbart att äntligen snart få ta studenten!

Sprattel, sprattel.

Har jag nämt att jag känner som små sprattel i magen? Gjorde det för redan en vecka sedan och det känns helt underbart! Ett tecken på att lill*n där inne är livlig :) Nu har jag dock inte känt på några dagar och det gör mig lite orolig! :/ Har känt "sprattel" flera dagar i rad, men nu har det varit helt stilla. Läste däremot att man inte ska bli rädd om man inte känner varje dag eller om det går ett par dagar emellan. Så det är nog inget fel (nojjig som jag är).

Sedan tyckte jag att det kanske var lite väl för tidigt för att känna. Men när jag tog fram min graviditetesdagbok från när jag vänta Benji började jag känna samma vecka, så det var ju inte alls för tidigt, inte för mig i alla fall :)

Som jag längtar tills dom riktiga sparkarna börjar, myys! :)

2/3-12 - Inskrivning
27/3 - Urinprov, blodprov.
ULTRALJUDET! Nu vill jag att dagarna ska gå snabbt!


Bild från idag. Magen är nog mer "svullen" än bebismage. Och här har jag redan ätit frukost och det kan ju göra en hel del ;)

Dessa trots.

Trots, trots och åter trots! Benji som har varit så lugn och harmonisk ett tag nu. Lyssnat jätte bra och inte gnällt över småsaker. Nu har det vänt återigen. När han inte får som han vill börjar han gny och gnälla. När man försöker prata med honom om varför han inte får saker och ting lyssnar han inte alls, utan börjar gnälla ännu mer eller så springer han i sitt rum och slänger igen dörren. Han testar och testar och hans vilja är så otroligt stark! Det är likadant när vi har besök hemma och han leker med någon kompis. Han beter så dumt så man vet inte ens själv vad man ska göra. Det är verkligen jätte jobbigt. Man vill hjälpa honom, kunna förstå vad som är fel och varför han reagerar som han gör. Men det känns bara väldigt omöjligt.

Saken är den att Benji i "vanliga" fall är världens goaste, raraste och omtänksammaste som finns! Och när han blir så här trotsig så är det nästan som att han blir en helt annan Benji. Det är inte helt lätt det här.

Har precis kollat på "Min pappa är bättre än din pappa" och jag tycker så synd om dem barnen vars pappa förlorar. Man ser på hela deras uttryck att dem blir så besvikan när pappan förlorar .. Man kan ju se det som lite negativt kanske.. Nu ska jag i alla fall krypa ner i vår goa säng och sova ut inför morgondagen.

Kajsa: Elias bygger kontorsstolar! ;) Kram

Jobba på nu!

Lättare sagt än gjort. Vår snälla lärare låter oss jobba med projektet istället för att ha "Etik och livsfrågor", dock gäller det ju att jobba med det också. Har ju sååå lite kvar, så varför ska jag fastna nu ?! Det blir att man får sätta sig ikväll och försöka sig på det igen.

Igår somnade jag strax efter 8, var helt slut! Och så underbart jag har sovit hela natten ..Var riktigt utvilad och pigg på morgonen. Benji är inte den lättaste att väcka på morgonen. Han kan ligga och dra sig länge om han hade fått lov! Men de finns det ingen tid för :) Kan ju inte klaga över att vår pojk sover dåligt.

Idag är min stora älskling hemma, då det hände en liten olycka på jobbet igår och han fick ont bak i ryggen. Han gick till VC idag och det visade sig att det var en muskelansträning, så det blir vila och ta det lugnt för honom! Men han är så redig att han till och med har bäddat och diskat idag, inte illa ;) Och absolut inte för mig som kommer hem till en bäddad säng och inte hela diskhornet fullt av disk!

Nu får jag se till att JOBBA sista kvarten! Skulle behövt en spark i baken! ;)

Så trött, så trött ...

Sitter här på lektionen och försöker jobba mig genom projektarbetet. Är NÄSTAN färdig, men inte helt. Det enda som är problemet just nu är att jag är DUNDER trött, ögonen går i kors och samtidigt är jag hungrig. Trodde att jag hade pengar, men det var inte tillräckligt till en macka. Önskar att skolan kunde ta kort ibland, för på kortet har jag alltid pengar. Jag kanske har en snäll klasskamrat som har lite pengar som jag kan få låna :)

Det märks att mitt järn är lågt, för såhär trött är jag varje dag. Som tur var ska jag börja med järntabletterna idag, dock skulle det inte göra så mycket skillnad förrän om 2 veckor sa barnmorskan. Jag får helt enkelt försöka stå ut! Men en macka just nu hade gjort susen!

Till något helt annat .. Snöa det hos er idag? Hit kom det stora vita flingor! Benji blev överlycklig och sa "åh, det är nästan julafton"! Någon som var glad över att det snöa i alla fall :) Snö i april .. Något stämmer ju inte!

Min andra graviditet.

Kan ju börja med att denna graviditet inte har varit lika lätt som det var med Benji. Precis när jag gick in i vecka 8 började jag att spy, KONSTANT! Spydde upp allt jag fick i mig, både vätska och mat. Till slut var jag så svag att jag knappt kunde stå på benen, hade då inte kissat på nästan ett dygn. Det blev ett besök hos farbror doktorn och fick då medicin för kraftigt illamående. Fick välja att läggas in med dropp eller börja med dem här tabletterna. Valde inte dropp eftersom jag kände att jag inte ville lämna Benji. Illamåendet gick över som tur var och jag kunde börja äta försiktigt igen. Dock blev min kropp helt konstigt utav den här medicinen så jag slutatade ... Och sen dess har jag spytt varje morgon till vecka 13. Tack och lov att jag slapp spy mitt på dagen, nöjde mig med på morgon :)

När jag äntligen trodde att jag hade spytt färdigt, har jag sen igår börjat spy igen! Inget kul alls :( Har även pratat med barnmorskan idag och det visade sig att mitt järn låg väldigt lågt, så det är inte konstigt att jag har varit så trött som jag har varit. Så nu är det dags att börja med järntabletter också.

Har ju även hört att man blir större andra graviditeten och det kan nog stämma! Alla mina byxor sitter SÅÅ tajt i midjan nu så det gör bara ont när jag försöker knäppa dom. Tur att jag sparade mina graviditetsbyxor sen sist, för dom åkte på idag! Känns väldigt gott och bekvämt :)

Tack för kommentarerna jag fick på inlägget igår! Kul att ni fortfarande inte har gett upp min blogg ;)
Jannike: Åhh, vad roligt!! Och häftigt att vi nästan ska ha samtidigt .. och att din son föddes 3 månader efter Benji :) Vart bor du? :)

Dags att fixa sig iordning för en dag i skolan! Gott med sovmorgon i alla fall :)

GISSA VAD!

Denna gången kommer jag tillbaks för att jag har något spännande och glädjerikt att dela med mig, plus att jag själv tycker det är roligt att få skriva ner varenda liten upplevlse och allt som rör sig i huvudet.

I början av oktober ska Benji bli STOREBROR! :) Vi hade inga planer alls på detta, så detta kom som en chock .. Men oj, så glada och förväntansfulla vi är över detta! Jag har gått och hålt på detta länge och nu vill jag inte hålla mig längre.

Idag har jag gått hela 16 veckor (15+0) så det börjar ta sig :) Om 4 veckor ska vi på det efterlängtande ultraljudet.. känns ju som en evighet kvar tills dess! Men förhoppningsvis går dem närmaste dagarna fort. Det ska bli spännande och roligt att ännu en gång få skriva om min graviditet och jag hoppas ni vill följa med ! :)