Förväkar + sammandragningar

Man ska lyssna till sin kropp och nu är det nog dags för det. Hade sån "mensvärk" ont igår och det verkligen högg till, även ryggen hade jag ont i. Magen drog ihop sig vid flera gånger och det var inte alls behagligt :/ Sökte på nätet vad det kunde vara, mensvärk ont i vecka 30 liksom? Det stod ganska klart att det var förvärkar. Vet att jag kände samma med Benji, fast mycket senare. Så igår när jag kom hem vid 10, tog jag mig ett varmt och härligt bad. Det gjorde sååå gott! Man kände att hela kroppen slappnade av på ett bra sätt. Det är tur att jag inte jobbar så länge till.
 
Idag blir det makrill med dillsås till lunch .. Riktigt längtar!! Så gott! Men först blir det en tur till konsum. Börjar kl 5 idag, så jag hinner vila upp mig plus att jag fick sovmorgon.. Det gjorde mycket! 
 
 

Jobbilijobb!

Jag gör inte mer än att jobba hela tiden .. Nästan hela tiden! Idag har jag en sån där jätte rolig dag där jag jobbar dubbelpass. Från 7-13 för att sedan gå på nästa 17-22. Värdelöst att komma hem i några timmar för att sedan åka och jobba igen, inget kul alls! Jobbar även imorgon och på måndag. Ledig en dag och sedan jobbar jag i 3 dagar till .. Ni förstår, jag jobbar NÄSTAN hela tiden! Men tiden går ju så fruktansvärt fort nu så när jag kollade i kalendern igår fick jag se att det faktiskt bara är ca. 2 veckor kvar på schemat! Herrejösses säger jag bara! Sen har jag tänkt, om jag orkar att jag kan jobba augusti ut. 1 månad hemma kan jag gott ha sedan :) 
 
Annars funkar allt bra! Jag växer för varje dag och lillkillen är väldigt livlig i magen.. ingen lugn stund här inte :) Vi alla trvis så gott i den nya lägenheten, dock har vi inte kommit riktigt i ordning ännu. Men det är bara småsakerna kvar :) Nu är mina killar och hämtar pizza till oss. Ska bli väldigt gott. Lite segt med skrivandet, men ska försöka så fort jag får en lucka. 
 
Tjingeling så länge! 

10 veckor kvar ♥

Här går det undan! Bara 10 veckor kvar ♥ 
Nervös, förväntasfull och helt galen av längtan!!! 
 

Cirkusdags!

Har en liten här som har tjatat hela dagen på att få gå på cirkus. Berättade för honom igår att vi skulle gå på cikrus idag och sen dess har han frågat och frågat :) Det är första gången som han ska få gå på cirkus så han är väldigt förväntansfull! :) Sen dessutom vann vi två cirkusbiljetter så vi betala bara för en. Vilken tur!!! Annars hade det blivit ganska tomt i plånboken. Det var jätte länge sen för mig också så även jag är förväntasfull. Tror nog att Elias känner detsamma ;)
 
Tidigare idag var vi och kollade på alla djur som dom hade ute. Vi fick se elfanter, zebror, kameler och åsnor. Det var vääldigt uppskattat :) Benji blev helt till sig! Han favoritfilm är ju Horton, så han trodde ju absolut att det var just Hortonelefanten, haha :) gullunge! 
 
 
 

Its a boy!

Nu har vi tjuvkikat .. Och det är en liten pojk vi väntar :) Jag hade rätt hela tiden så TJI fick alla andra ;) Så mysigt! Benji ska få en lillebror ♥ Nu är det dags att börja shoppa! Har ju inga bebiskläder kvar, bara från st. 62 och uppåt. Så bebiskläder kommer bli nytt och självklart är det roligt att handla lite nytt också. Vi har även funderat på pojknamn och vi tror att vi är överns om ett namn .. Dock väntar vi med det tills vi får se honom, vem vet .. Det kanske ser ut som någon helt annat :) 
 
Lillkillen  
 
 
 

Filmdags.

Ikväll står det film på schemat .. Dock ska jag ha en ensamkväll då Elias är med några vänner en stund. Jag har säkert somnat innan han är hemma. Ikväll blir det en film som bara har legat här i flera månader, jag fick den nämligen när jag var med i en filmklubb.. Har bara inte fått öppnat den ännu, så jag tyckte det var dags för det nu :) 
 
Eat Pray Love 
 

Uppskatta badgäster?

Visst är det kul att det blir lite mer livat här i Hunnebo och att man för en gångs skull ser andra människor. MEN. Jag kan inte hjälpa att störa mig och bli irriterad på badgästerna. Varför får man för sig att tex, gå mitt ute på vägen när man kommer där med bilen? Så många gånger jag har fått krypåkt bakom dom för att dom inte kan flytta på sig. Jag menar, man hör om det är en bil bakom sig. Dom parkerar även hur som helst, så flera gånger har det blivit en lång kö bakom en bil som har parkerat sig konsigt, just för att man inte kan köra om för att det kommer mötande bilar. VAD TÄNKER DOM PÅ? Eller kör ut på ställen där man INTE ska köra ut så man nästan krockar. Jag blir såå irriterad! Tycker man ska visa hänsyn, vart man än är någonstans. Visst, detta kanske inte bara är badgäster som gör. Saken är den att det aldrig händer när sommaren inte är här, så stor del av dom som gör det är ju badgäster. Jag gillar verkligen inte att köra denna årstiden då det är så mycket trafik och olyckor som händer. Men när man jobbbar genom hemtjänst så kanske man får räkna med sånt här också. 
 

Graviditetsvecka 28

Vill ju inte missa att lägga in magbilder från förra veckan så det kommer nu. 
 
 
Ser ut som att jag har en boll i magen ;) 

80 dagar kvar ♥

Kommer ni ihåg när jag skrev om att det var 100 dagar kvar till bf? Idag är det bara 80 dagar kvar.. Dagarna går ju otroligt snabbt! Blir lite nervös faktiskt men ändå förväntansfull, är ju såå nyfiken på bebis där inne :) Det är ändå gott att man har den tiden man har så man hinner köpa allt, har ju inte ens köpt ett enda klädesplagg ännu! Men det har sin lilla anledning ;) Och det lär ni märka SNART! 
 
 

I'm alive!!

Älskade fina blogg ... Jag har inte glömt bort dig! Jag har helt enkelt haft fullt upp, bokstavligt talat. Flyttat har vi gjort, vilket var en PINA! Tänker aldrig mer flytta (har jag sagt innan också), men efter denna gången menar jag det verkligen. Fy tusan. Och känslan av att jag inte har kunna så mycket pga, graviditeten har inte gjort saken bättre. Men på något vis fick vi flyttat ner allt och det är för alla snälla som hjälpte oss .. Hade aldrig klarat av det annars!
 
Vi flyttade i fredags och har fortfaranade en massa att plocka upp. Känns som att man aldrig blir färdig. Ändå har vi kommit ganska bra i ordning, men en massa kartonger kvar. Än så länge trivs vi super bra här, allt känns verkligen jätte bra! Jag som hade sån ångest över att flytta och lämna vår gård.. Men inte längre. Nu är jag bara glad över att vi gjorde detta. Lägenheten är som perfekt för oss och Benji stormtrivs också. Sen tar det ju dessutom bara några minuter till vår gamla gård, så det är ju ingen fara med det :) Idag gjorde jag min 6:e dag på jobbet så det ska bli så underbart att få va ledig nu i 2 dagar :) Ska försöka att ta resten här så man slipper det sen. Är dessutom glad att vi gjorde detta innan bebis ska komma. Tänk att flytta med en nyfödd? Nej usch. Här kommer vi få det riktigt bra :) 
 
Idag kom dessutom våra möbler från Ikea, så idag får vi som ett nytt vardagsrum .. Hääärligt!!! :) Kort kommer senare på lägenheten när allt är färdigt! 
 

Hej på dig höst!

Brr... Var ju riktigt kallt och ruggigt när jag öppnade dörren imorse för att känna hur varmt (kallt) det var. Dugga gjorde det också, så det kändes verkligen som en riktigt höstdag. Fy, vad deprimerande :/ REDAN? 
 
Jag har i alla fall redan kommit igång med dagen. Har packer ner allt som hängde på väggarna i hallen och har även börjat med köket, sånt vi inte är i behov av just nu. Än så länge går det bra, även om jag redan är trött på det! En massa saker kommer fram nu man inte ens behöver, som behöver kastas.. Och vi som var på tippen igår. Känns som att det får bli en vända dit igen. Det är inget KUL med att flytta är en sak som är säker... Och sen dessutom samlar man på sig en massa skit hela tiden. Det är något jag kommer tänka på framöver, om det skulle bli en flytt till någon gång. 
 
Nej, nya tag igen ... 

Vad har vi gett oss in på?

Pust och suck säger jag bara! 

Idag har vi fått ner allt som ska vara på vinden i den nya lägenheten, vilket känns gott! MEN.. fy vad jobbigt. Plus att vinden ligger tre trappor upp. Hur tänker man när man bygger vinderna längst upp? Usch. Jag är helt slut och det är även Elias. Vi kommer även att sakna vår lägenhet, känns riktigt tråkigt att lämna. Samtidigt är den nya väldigt fin i säg också och jag tror vi kommer få det bra där. Man får ju trots allt tänka positivt. Imorgon är jag ledig men inget vila här inte. Ska i alla fall försöka packa ner alla prydnadsaker och sånt som hänger på väggen. Det är ju inte så svårt att inte så tungt. 
 
Nu ska jag sätta mig ner i soffan en stund och njuta av en Ben & Jerry's för det förtjänar jag!!!! 

Ny vecka, nya utmaningar.

Det är så himla mycket i mitt huvud just nu så jag har verkligen inte haft någon tid eller lust till att sitta här. Men för att påminna er om att jag fortfarande finns här, även om inte ni visar det (dåligt med kommentarer) så tänkte jag skriva lite i alla fall. 
 
Helgen gick super snabbt och vi har nu fått packat ner nästan hela vardagsrummet .. Det är alltid något! Till helgen blir det storflytt, då ska ALLT ner till den nya lägenheten, för redan på måndag ska den nya hyresgästen in här. Snabba ryck vill säga!! Dock blev allt detta så himla dåligt planerat då jag jobbar ALLA dagar denna veckan förutom på onsdag. Yeeey .. verkligen jätte bra. Men det ska väl funka det också. Mitt huvud bultar och jag känner stress. Jag FÅÅÅR inte stressa, det är inte bra alls. Men just nu är det bara FÖR mycket känner jag. Det går trögt på jobbet, det är tungt och ansträngande.. Jag svullnar upp och blir bara så himla trött. Det är inte mycket som är lätt när det är svårt, ganska logiskt va? 
 
Kvällen idag har i alla fall varit lugn och jag har fått tagit en skön och behövlig dusch. Har även gossat med Benji och snart blir det lite kvalitetstid med mitt andra hjärta .. Dock kommer nog jag somna på stört för mina ögon går i kors! Tur att jag hann smaka av syrrans goda kladdkaka innan.
 
 
Mitt fina hjärta på stranden
 
 
En krabba fick han fångat också :) 
 
 

Graviditetsvecka 27

Inte mycket har förändrats sen förra veckan förutom att bebis rör mycket mer på sig nu. Det är fortfarande inte så mycket sparkar längre utan mer som rörelser, kan liksom känna att det är någon kroppsdel som "svischar" förbi. Bebis sparkar även mycket på natten och ibland kan jag till och med vakna utav sparkarna. Jag ser inte längre mina fötter när jag kollar ner och det är svårare att böja sig .. Kroppen är inte lika stadig längre om man säger så ;)
 
Magen vecka 27 (26+5)
 
 
 
Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer. 
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse: 
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.
 

Politiksnack.

Benji sover gott och jag är snart redo för att inta soffan. Idag har det grejats en massa och det känns nu i hela kroppen, så soffan ska verkligen bli skön nu. 
 
Kl 7 på kunskapskanalen ska jag kolla på Jonas Sjöstedt som är med i Vänsterpartiet, höra lite vad han har att säga. Och sen kl 8 blir det Navy CIS som vanligt :) Jag är ensam ikväll då Elias är ute med arbetskamrater och gottar sig :) 
 
För att va lite nyfiken .. Vilket pari håller ni på? ;) Är alltid intressant att höra andras åsikter om saker och ting :) Politik är kul att prata om, faktiskt! Om man nu är intresserad såklart. TELL ME! Och som ni har förstått så är jag med i Vänstern och det anser jag som det bästa valet :) 
 

Gravidsmycke

Nu har man även fått köpt sig ett gravidsmycke. Ett jätte fint halsband som hänger på magen. Är det någon som har haft en sån? Det ska ju tydligen vara bra för bebisen att lyssna på.. det ska ha en lugnande inverkan på bebisen :) 
 
 
Inuti smycket finns en liten xylofon på vilken en liten boll dansar runt och avger ett speciellt svagt ljud när mamman rör sig. Genom att bära smycket långt ner på magen kan barnet höra ljudet. Från cirka 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra och börjar att känna igen ljudet. Det mjukt spelande och rogivande ljudet lugnar bebisen under graviditeten och efter födelsen känner barnet igen ljudet och blir lugn av det.

Drömmar.

Jag har verkligen konstiga drömmer varje natt. Oftast drömmer jag om att jag föder och hur det vardagliga livet kommer att se ut. Ibland föder jag en flicka, ibland en pojke så det är väldigt olika. Men sen har jag även andra konstiga drömmar, jobbiga. Men det är tydligen vanligt att man har när man är gravid. Det som känns mest ibland är att dom känns så verkliga!! Häromdagen, när jag födde en flicka var allt så verkligt .. När jag höll henne i famnen kunde jag känna värmen ifrån henne. Så när jag vaknade kunde jag inte riktigt fatta att det bara va en dröm eftersom den var så himla verklig. 
 
Idag är jag i alla fall ledig vilket innebär att jag ska försöka fortsätta med rensningen. Vi har precis fått i oss frukost och tagit på oss kläder. Ska hinna med en promenix till konsum också är det tänkt .. Men jag får se hur mycket jag hinner med :) Gott väder är det ute i alla fall. Nästan 20 grader, dock lite mulet. 
 
Så här ser vår altan ut just nu ... Mycket vackert! 
 

Ännu en dag..

Ännu en jobbdag som är avklarad .. Dagarna går allt väldigt fort även om det inte känns så ibland! Är ledig imorgon, men jag har ingen vilotid för det. Rensning och packning fortsätter .. Såå gott det ska bli när man är helt färdig. Och jag gör endast det kan jag, inget mer. Får tänka på kroppen också :) 
 
Underbart gott väder idag också. Ska strax hämta fisen på dagis och sen ska vi nog bara va ute och leka. Känner mig helt slut dock, har inte sovit så bra inatt heller då höfterna har gjort ont IGEN. Så kan det vara ... :/ Nej, dags att röra på sig! 

Rensning.

Puuust .. Vart ska man börja egentligen när man rensar? Det kändes som att det var så lite, men det är en hel del i alla fall. Idag har jag fått rensat 2 skåp i köket, sånt skåp man bara har slängt in alla grejer i, om ni förstår :) Har redan fått kastat en massa saker vi inte behöver. Har även fått sålt en byrå som bara har stått här, så även det är ett pluss! Måste bli av med alla saker NU! Ska försöka fixa så vi kommer iväg till tippen för att slänga allt. Sen ska man börja packa också.. Blää. Gillar inte alls det här! :( Och tänkt alla saker man har spikat upp på väggarna, nu måste allt ner. Men det ska väl gå bra antar jag. 
 

Skillnad!

Man kanske inte ska jämföra sina graviditeter, men det är väldigt lätt att man gör det. Tog ett kort på mig igår med en tröja jag hade på mig när jag väntade Benji också. Det är ju verkligen en skillnad på magarna! Dock har jag samma känsla som när jag väntade Benji, därför tror jag stensäkert på att det är en pojke som ligger där inne, medan alla andra tror en flicka. Jag tror att man ska lita på sin innre känsla ;) 
 
Jag när jag väntade Benji i vecka 30
 
 
Denna tog jag igår. Vecka 27 (26+0)
 
 

Det är ändå 3 veckors skillnad, MEN .. Magarna är ju nästan lika stora ändå. 
 
Framifrån med Benji vecka 30.
 
 
Framifrån med bebis vecka 27 (26+0)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nya möbler.

När man ska flytta till något nytt innebär det även att man vill ha nya möbler! Idag fick jag beställt ett nytt vardagsrumsbord, tvbänk, matta, spjälsäng och en bokhylla till Benjis rum. Allt från Ikea såklart :) Eftersom vi har en bit att åka dit så tänkte jag att jag lika gärna kunde beställa så det kommer hem. Alltid lika kul med nya möbler, love it! 
 
Dags att sova. Jobbar kväll imorgon så det innebär sovmorgon och en halv dag hemma med min fis 
 

Njuter av ledighet.

Det märks tydligt att jag bara har njutit av ledigheten för jag har knappt haft någon tid för datan. Marknad igår som sagt och det var det vanliga som alltid. Alltså inget speciellt :) Benji fick köpt sig en lastbil som dessutom gick sönder senare på kvällen och jag köpte mig lite godis. Men det är alltid kul att se vad som finns ändå. Senare åkte vi till min farmor och myste där. Mycket mer än så hände inte. Idag har vi tagit det lilla lugna. Har rensat bland lite saker och ska fortsätta med det imorgon. Vi har fått reda på att flytten antagligen sker tidigare än vi trodde, så nu blev det helt plötsligt snabba ryck! Vi har inte bara rensat utan ätit ute och efterrätten blev mjukglass, mums! Har ju även hunnit baka "Tobleronesnittar" också. Men som sagt, bara tagit allt i god takt.. precis som man ska göra när man är ledig :) 
 
Söndag idag och det får avslutas med mys och tv i soffan.. En dusch tillsammans också så spar vi på varmvattnet! ;) MYS