Kokt vatten, honung och citron.

Som rubriken lyder.. Det är min medicin just nu! Har haft en eländig hosta som har varat i över en vecka nu och den ger sig inte! JAG VET! Jag borde gå till doktorn, fast det verkar ju ganska meningslöst när jag nästan är helt säker på att dom säger att det är ett vanligt virus. Så jag gör som min farmor säger, drick kokt vatten med honung och citron i! :) Det är mycket som händer i mitt liv just nu och jag bloggen blir lite åtsidosatt, men jag har inte övergivit den för det! Bara en viss period nu.

Projektarbetet går precis som
det ska. Har börjat med broschyrerna och jag har redan börjat lägga upp det på powerpointen .. det känns bra, ska jag tala om! Nu känns det som att man kommer någon vart och inte står stilla.

Annars så går livet
bara på topp! Jag är glad och lycklig! :) Nu ska jag mysa lite med älsklingen innan sängen ropar!

Natti natti

SORRY!

Har verkligen varit upptagen med allt som heter skola att göra! Men det har det varit värt .. Är nästan klar med hälften av projektarbetet och jag har hunnit ikapp i många ämnen. Känns verkligen som en stor lättnad! Dock är det inte långt kvar tills arbetet ska vara färdigt, så det gäller att ha glöd i baken!

Min mage är fortfarande inte helt okey. Har fortfarande känt av det, men inte lika mycket. Var på återbesök idag, men alla prov visade bra så det är ju inget fel på mig. Men ont ska man ju inte ha. Vi skulle i alla fall avvakta och se.

Idag har det varit en riktigt BRA dag! Har förlängt mitt abonemang, så nu har jag en ny och fin mobil :) En Samsung Galaxy S2 blev det.. en mobil som jag dessutom har velat haft länge också! Är såååå nöjd verkligen! Sen har vi (jag och Elias) även köpt en soffa som kommer att pryda vardagsrummet någon gång nästa vecka! Bättre än så här kan de ju inte bli! :D Är på topp humör idag och det kan ni säkert förstå. Sen att det dessutom är fredag och man bara kan mysa och inte göra något "måsten" imorgon är ju toppen.
Livet lever .. Och jag älskar det!

Vårdcentralen

Nu har man spenderat hela dagen på vårdcentralen. Har kollat upp min lilla mage men det visade inget fel. Om smärtan fortsätter ska jag tillbaks på fredag. Tycker det är så konstigt. För jag har ju ont .. så något är det ju! Men snabbsänkan visade att jag inte hade någon infektion i kroppen och kissprovet visade också bra. Hmm, märkligt alltså. Nu har jag i alla fall kollat upp det, så nu får jag bara avvakta och se.

Känns ju lite surt att man missar skolan idag. Men ibland måste man bara gå till doktorn! Snart dags att göra lite mat och sen får vi se vad dagen har att erbjuda.

Sjukvårds upplysningen.

Jag har sen igår haft väldigt ont i nedre delen av magen så idag ringde jag sjukvårdsupplysnigen för lite råd. Hon sa att om det inte går över eller att blir mer intensivare skulle jag åka in för en kontroll. Tänk att jag ALLTID ska ha sån otur. Hoppas bara det inte är något allvarligt. Ont ska man ju inte ha, så något är det väl ?! Suck.

Förutom smärta i magen så har vi ändå haft en underbar dag. Jag och Benji tog oss en tur till farmor & faster och tillbringde kvällen där. Vi var även hos min farbror och hans tjej en stund för att kolla in deras nya lya. Väldigt snyggt :) Ikväll får jag vara ensam då Elias skulle va med en kompis. Får lägga mig i sängen och läsa någon bok eller kolla på tv. Behöver vila magen lite också ...
Himlen var underbart vacker idag!



Fredagen den 13:onde.

OTURSDAGEN! Eller? Har det hänt er något idag? Jag tror ju ganska mycket på sånt här och är väldigt skrokfull av mig. Men det har faktiskt bara hänt mig bra saker idag.

Skolan har gått bra. På väg hem från skolan hade det hänt en olycka. En stor älg hade krockat med en bil. Bilen låg i diket och var nästan helt mosad fram till. Älgen låg på vägen, stendöd. Första gången jag såg en älg.. och så är den död. Det har tydligen gått bra med passageraren i alla fall! När jag kom hem hämtade jag Benji på dagis och sedan gick vi en sväng till Joppan & Timmy och kidsen. Drack kaffe och lekte en stund. Väl hemma hade min älskade Elias städat och gjort det så fint så :) Underbart att komma och se en sån syn! Benji ligger nu och sover och vi ska mysa med godis, chips och dipp .. MUMMA! :)

Hoppas ni alla andra har haft en super dag!

Vanlig infektion.

Som jag sa! Det var inget större fel på Benji. Det var bara ett vanligt virus och att febern går upp och ner som den gör är inget ovanligt heller. Nu har vi alla fall kollat upp det.

Idag var jag ledig från skolan men imorgon är det vanlig dag igen .. Men jag tror faktiskt jag håller mig hemma med Benji ändå. Sist han hade feber var igår kväll och dom säger väl en feberfri dag ? Dock vet jag inte om han får feber idag, men han hostar ju och är krasslig. Nja. Får nog stanna hemma imorgon. Snart dags för lite middag, tror jag gör pannkakor idag. Lätt och gott ;)

Dags för VC.

Nu har Benji haft feber sen i lördags och som bara går upp och ner hela tiden. Dock har han ingen feber idag, men vem vet om den går upp till kvällen igen?! Så nu åker vi till vårdcentralen för att se om det är något fel på Benji. Återkommer med uppdatering senare!

GÄSP!

Kvällen har spenderats framför dator. Har fortsatt att rensa alla bilder så dom ligger i rätt mapp. Ni ska veta hur mycket bilder jag har, heelt sjukt! Såg att jag nästan har 300 bilder på BARA MIG! Kan ni förstå? Då måste man va rätt så egenkär om man har så många bilder på sig själv, haha. Är ännu inte färdig med jag ger upp för ikväll.. nu står mina ögon i kors ungefär.

Kakan som vi gjorde förut blev dunder god! Jätte söt och mäktig, men mmmm .. vad god den blev! Det räckte gott och väl med en bit, fast jag hade nog kunnat smäckt i mig en bit till ;)
Barnen tog sig även ett bad tillsammans :)




En väldigt mysig dag har det varit! Dock vill inte Benjis feber ge med sig. Den går verkligen upp och ner hela tiden. Nu har han ändå inte haft feber på en hel dag och så kommer den igen ? Det har jag inte varit med om tidigare att det har gjort. Han har även fått en fruktansvärd hosta .. Så imorgon blir det en tur till Vårdcentralen. Inte för att jag tror att dom kommer göra något, men man börjar ju undra. Febern startade ändå i söndags och har gått i vågor tills idag.

Natti natti på er!

Bake a cake!

Snart går vi till Joppan & Timmy och barnen för att baka en riktigt feting! ;) Var så sugen på något riktigt onyttigt och fett idag! Receptet idag är en Chokladpaj med kola, recpetet hittar ni här : http://www.alltommat.se/recept/Lyxig-chokladkolapaj-1729

Vad tror ni om den? Svaret får ni sen! Tjing!

Fixar och donar.

Tycker det är så mysigt att va hemma och fixa och dona. Har fått upp Benjis gardiner som jag köpte igår och sängkläderna har tvättats så dom luktar gott sedan :) Jag går fortfarande i slappkläder och Benji springer runt i pyjamas. Vi har det bra mysigt alltså! Snart blir det lite middag och sedan en promenad till konsum. Vad jag INTE längtar tillbaks till skolan. Ser på facebook att dem flesta är i skolan nu och jag är så glad över att va hemma! Imorgon är vi lediga så då blir det ännu en extra dag hemma. LOVELY! Nu är det faktiskt inte långt kvar i skolan så jag ska verkligen kämpa på det sista .. Från och med idag då :)

Hemma idag.

Det blev visst ingen skola idag. Har sovit väldigt dåligt inatt och jag var sååå trött på morgonen, så jag låg faktiskt kvar. Man får kalla det skolk eller inte .. Men jag orkade helt enkelt inte! Är dunder trött och hade gärna velat lägga mig och sova. Men det finns en herre här i huset som mer energi än ett ultra batteri!

Nej.. Dags att sätta på sig lite kläder och få i sig en kopp kaffe!

IKEA!

Det blev visst shopping på Ikea idag. Man blir ju helt till sig när man är där. Det är så mycket som man vill ha .. Men tyvärr tillåter inte plånboken det. Men lite smått och gott blev det allt! :)

Gardiner och sängkläder till Benji. Tallrikar, både djupa och platta. Två olika sorters glas och kaffemuggar. En duk och bordstabletter. Ja.. Det var väl det! Så lite smått och gott blev det! Är mycket nöjd. Bilder på det kommer senare, orkar inte lägga in det just nu. Har blivit påmind hela dagen idag att skolan börjar imorgon. Dock hostar Benji så himla mycket så jag vet inte om jag ska låta honom stanna hemma imorgon. Vi får se hur natten blir.

Efter nästan en hel dag på Ikea så blir man väldigt trött i huvudet, så nu ska jag lägga mig för att SOVA!

Natti natti 

Pulkaåkning.

Åh vad mysigt att va ute och åka pulka. Det första vi gjorde efter frukost var att gå ut och åka pulka. Joppan med barnen kom också och vi alla hade roligt :) Dock hade snön frusit på under natten, men det var nästan ännu roligare för då gick allt så mycket snabbare!

Nu blir det lite lunch och sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Hoppas (KANSKE) på Ikea .. Vi får se :)

Jag ger upp!

Hade inte så mycket för mig ikväll så jag tänkte att jag skulle rensa bland alla bilder som jag har sparat genom åren. Inte att jag skulle ta bort några, men ordna upp dom lite. När Benji föddes delade jag aldrig upp bilderna i månder, utan jag la bara in alla som dom var, på en speciell mapp. Och istället för att dela upp alla bilderna i månader så tänkte jag att jag kunde ha mappar med "vintermånader, sommarmånader, vårmånader och höstmånader". Nu har jag alltså hållt på att gå igenom alla bilder från 2009 så att dom ska hamn i rätt mapp. SUCK! Snacka om att jag har massor kvar. Tänk att man hinner ta så himla mycket kort. Ja, jag är ju inte ens klart med 2009 ..Undra då hur det blir med dom resterande månaderna! Nu blir det ju dock lättare eftersom jag kommer börja göra såhär med en gång .. Så man har lite mer i ordning.

Nu går mina ögon i kors! Natti natti 

En dag på Tumlaren.

Det blev som planerat. Jag och Benji tog bussen till Tumlaren för att bada! Han var så förväntansfull för att åka buss. Vi pratar alltid om det att jag åker med en stor buss när jag ska till skolan och sen dess har han ju också velat åka buss så det gjorde vi idag och han bara log under hela resan och var riktigt nöjd. Han älskar verkligen att bada i badkaret här hemma men väl på Tumlaren blir det annorlunda. Han vågar inte riktigt gå ut till det mer djupare och håller sig mest där det är JÄTTE, jätte lågt vatten. Så vi bubblade mest i varmvattnet.

Sedan tog vi bussen hem igen vid halv 3. Det blev perfekt och lagom med tid. När kom kom ut snöa det i mängder! Och Benji blev helt till sig och ville åka pulka. Han hade tur för när vi kom hem var det några barn ute som han åkte med. När vi väl kom in så såg jag att han började bli hängig och jodå, han var super varm IGEN! Tog febern och den hade gått upp. Jag kanske var lite för naiv och trodde att febern hade försvunnit. Han har ju inte haft någon hosta eller förkylning. Det har bara varit feber, så jag tänkte inte mer på det.

Oavsett är vi båda nöjda med dagen i alla fall :)

Feberfri.

Härligt att vakna upp med en frisk son. Idag har han ingen feber och är pigg som en piggelin! Vi har precis fått i oss frukost och nu försöker jag planera in dagen. Funderar på att ta bussen till Tumlaren och bada lite. Han har ju pratat sååå länge på att han vill åka stora bussen som jag åker med till skolan .. och nu får vi väl passa på när vi ändå är lediga :) Dock finns det inte bra bussförbindelse hem, men det ska väl fixa sig ändå!

Tror det bli så!
:) Ska försöka ta massa kort som ni får se på sen .. Underbart att va ledig

Sjuk son. Bakfull mamma.

Det här med att vara bakfull börjar bekanta sig mer och mer  .. Kanske dags att ta det lite lugnt? Roligt har jag i alla fall :) Benji sov hos Elias igår och jag hade en liten fest hemma hos mig. Ett litet gäng var vi men ändå hade vi sååå roligt! Gick hem till Elias vid halv 3 och då var Benji vaken. Han hade jätte hög feber och var kokhet. Stackars liten :( Till slut fick han somnat i alla fall och febern gick ner. Sen var det samma visa på morgonen. Jätte hög feber. Och sådär har det gjort hela dagen, upp och ner.

Nu börjar denna dagen gå mot sitt slut. Benji ligger för kvällen och jag dricker mitt ljuvliga te. Ska också snart krypa ner i sängen. Härligt att man inte börjar skolan förrän på onsdag, så nu har jag och Benji ledigt i två dagar! :)

Hoppas ni alla andra har haft en super dag!

God morgon!

Vaknade av Benji som sa "mamma,mammma,maaaammmaaa" .. Oj, drömde jag eller var det Benji. "Jaa Benji" säger jag. "Mamma jag är hungrig". Och så var det med det :) Dags att stiga upp. Klockan var ju ändå runt 8, så det var ju inte så jätte tidigt. Dock vaknade jag vid 5 av att Elias alarm ringde. Mobilen är ju inställd på att ringa på fredagar! Tur att jag ändå kunde somna om.

Nu sitter dom båda och kollar på film och vilar magen lite efter frukost. Jag är dock pigg och alert och skulle kunna storstäda om det var så. Jag är alltid likadan på förmiddagarna, alltid lika pigg.
Vi vill ju hitta på något idag, men det är inte så mycket som är öppet på "söndagar". Vi tar säkert på oss och går ut. Såg att det var minusgrader idag så det gäller att ta på sig VARMT!!

Vilken mysig dag!

Kan inte mer än säga att denna dagen har varit super mysig :) Umgåts med mina älsklingar och varit hos farmor & faster. Köpte med mig pizza på hemvägen som jag och Elias njöt av och sen fick jag även träffat min underbara vän en stund. Nu sitter jag här. Benji sover och Elias spelar. Vi ska alldeles strax lägga oss och sova. Vi vet ju aldrig när Benji vill gå upp imorgon :) Jag njuter av tillvaron .. Känns som att detta året har börjat riktigt bra! 

De tre aporna.

Inte se något ont, inte höra något ont, inte säga något ont.

Ett väldigt bra tankesätt. Men det är dock inte alltid så lätt. Om man ser något ont, kollar man inte bort. Om man hör något ont stänger man inte av öronen. Och för att kunna göra något åt hela siuationen kan man inte heller hålla tyst och inte säga något dumt. Jag tänker inte blunda för det som sker, jag tar till mig det onda jag hör för att kunna lösa problemen men jag tänker inte heller hålla tyst, oavsett ont eller dumt. Det handlar om att agera och bry sig på rätt sätt.

Trevligt besök.

Ikväll har vi haft ett trevligt besök utav moster Werona från Norge och sen har även mormor & morfar varit här. 
Werona hade med ett paket till Benji som innehöll ett baksätt. Hur gulligt som helst :) Självklart invigde vi det och bakade en kaka som Werona, mormor & morfar fick njuta av och såklart med en kopp kaffe ;)
Disken har råkat bli alldeles överfullt nu, så dags att ta hand om det :) Hoppas ni alla har haft en super bra dag!

Love Gina Tricot!

När jag handlar kläder brukar det oftast vara på Gina Tricot. Tycker dom har riktigt snygga kläder plus att storlekerna är anpassade bra. Nu när jag har gått ner så mycket i vikt så är det äntligen lätt att hitta schyssta jeans där. Var i alla fall inne på deras hemsida nu och får se en stor ruta SALE. Älskar, bara älskar när det står SALE! :)
Klickade hem ett par legggins och en top .. me like! Tur att jag har en sån snäll pojkvän som betalar ;)
Enkelt men SÅ snyggt!

Dagens

Snart hämta hjärtat på dagis och sedan får vi besök utav Norge! Moster Werona kommer hit, vilket inte är allt för ofta så då får man passa på att umgås ;) Huvudvärken har släppt som tur är och man känner sig som en människa igen. Nu en kopp kaffe!

Hej Emil!

Tack vare Emil så fick jag inte sovit så bra inatt. Alldeles precis var det Dagmar och nu var det Emil ... Tack Emil och Dagmar. Idag är jag trött och det känns som att huvudet hänger på axlarna. Får ta mig en kopp te och en huvudvärkstablett så hjälper det nog susen. Snön var såklart borta på morgonen och Benji blev så besviken .. han som hade velat åka pulka idag ju. Visst tycker jag att det är sent för snö nu, men för Benjis skulle, så han i alla fall får uppleva det.

När jag var liten minns jag att det alltid var snö. Ja, snön kom ändå så som den skulle och man hade jätte kul med dom andra barnen och åkte pulka. Nu då? Nu får man nästan hoppas och önska att det överhuvud taget ska komma någon snö. Tråkigt att det ska vara så ... Men miljön har ju förändrats en del också, så är det ju.

Få i mig lite frukost nu kanske och sen komma igång med vardagen :)

"Nu snöar det! Nu kommer tomten"

Inte riktigt så kanske. Idag har det kommit lite snö till oss men även en massa regn. Blir bara plask ute. Hellre att det bara regnar eller bara snöar än att det ska göra båda, för det blir inget bra av det. Benji blev i alla fall jätte förtjust över att det snöa och nu tror han att tomten ska komma igen. Försökte förklara att snön bara blev sen i år och att tomten bara kommer på julafton. Han gick med på det till slut. Hoppas att det kan snöa en massa nu så Benji kan få inviga sin pulka någongång. Men vi ska inte ha för höga förhoppningar om det.

Lite kvällsmys har vi haft idag också. Kex med brieost och granatäpple. Visste ni att granatäpple är jätte nyttigt för just män. Det har tydligen en skyddande effekt mot prostatacancer ... Så ni män, ät en massa granatäpple :)

Snön har lagt sig lite på bilen.
Mums!



Och på mig.. Det bjuder jag på! ;)




Kajsa! Mitt projektarbete handlar om psoriasis :)

Sådär ja!

Nu var julgardinerna nere också .. härligt! Ljusa gardiner blev det i köket denna gången. Kände att jag behövde något som ljusnade upp. I och med att det redan är så mörkt och tråkigt ute, så kan man behöva något som ljusnar upp det hela :) I mellan gardinsbyte och städning så pluggar jag även på projektarbetet .. det går väl sådär, några ord blir skrivna, fast inte så mycket som jag hade velat. Om man fastnar känns det inte som någon ide att fortsätta. Då är det lika bra att gå och damma lite och sedan fortsätta sen igen :)


I Benjis rums.



Köket.



Sovrummet.



Redan?

Oj vad hände med tiden? Helt plötsligt blev det natten! Tur att man ska gå och lägga sig nu då med den underbaraste
Natti natti!







Städat bort julen.

Nu är nästan allt som har med julen BORTA! Granen tog jag ner idag, tog bort alla ljusstakar och julstjärnor och all julpynt. Fick bytat gardiner i Benjis rum men har inte hunnit med dom andra rummen än. Får ta resan imorgon :) Måste erkänna att det känns väldigt gott. Det är mysigt ett tag, men sen vill jag bara få undan det så fort som möjligt! Idag har jag även fått jobbat lite med projektarbetet. Tänk att jag gör det på min lediga tid! Men som sagt, känns gott att bli färdig med just den delen jag håller på med nu tills skolan börjar.

Nu på kvällen har mina älsklingar varit här. Gjorde pannkakor som vi åt till kvällsmat. Sen hann vi även med att spela Memorie. Benji är så duktig på det och kommer verkligen ihåg vart dem olika bilderna finns. Han vann ju såklart över mig och Elias ;)

Nej .. Nu får jag ta disken och sen ska jag bara gosa ner mig i soffan och glo på tv! Haglar ute gör det också .. Konstig väder vi har.

Tredje dagen.

Är så stolt över Benji! Tredje dagen nu som han är utan nappar och det går verkligen jätte bra. Är så förvånad att det har flytit på så bra. Han som älskar sin nappar och helst skulle vilja ha dom hela tiden. Men nu är dom hos tomten :)

Det var också en sak som jag har funderat på. Benji kommer ju garanterat att minnas detta till nästa julafton och tänk då om han ogillar tomten för att han har hans nappar ? Det kan ju bli jätte fel. Eller så kanske han inte ser på det så på det viset, får verkligen inte hoppas det i alla fall! 

Imorgon ska Benji till dagis och jag har hemmastudier! Känner mig faktiskt rätt så taggad för det. Hade varit gott att bli färdig med det i tid.
Natti natti 

Vad ska man tro?

Det första som händer på "domedagsåret" är att det blir ett jordras i Norge. Det känns som att det bara händer mer och mer saker hela tiden och att det faktiskt stämmer, det här med 2012. Jag är ju en sån människa som tror på allt jag läser och hör. Och jag har ju trott väldigt stenhårt på det här medan andra bara har skrattat åt det. I vissa fall när jag och andra har diskuterat om detta så har jag börjat tro att det kanske inte kommer att hända, just för att det det har låtit bra och trovärdigt. Men när man ser att det händer naturkatastrofer titt som tätt så kan man ju börja undra vart det egentligen är på väg någon stans. Saken är den att Mayaindianerna har förutspått andra saker också som har inträffat. Det är inte precis som att dom har slängt ihop något och så har det varit ren bullshit. Nej, det har verkligen hänt.

Nej fy. Sån här är jag verkligen rädd för, riktigt rädd för. Andra får tycka det är löjligt, men om någon kan övertyga mig om att det INTE kommer hända, då kan jag slappna av.

Vad tror ni ? Kommer jorden gå under i december? Eller tror ni att något annat kommer att hända just då?

Vill ni läsa mer om detta så kan ni klicka på länken här:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14152525.ab

Nytt år.

Hoppas ni alla har har haft en underbar nyår! Vi hade en väldigt konstig, men mysig nyår. Vi som alltid brukar åka iväg till farmor och faster eller va hos mamma eller någon annan i familjen. Så blev det inte detta nyåret. I år var vi hemma och bara tog det lungt. Vi tog dagen som den var och bara myste. Lite senare på eftermiddagen gick vi över till grannen en liten stund och sedan gick vi vidare upp till mormor och morfar. När klockan var runt 10 så var Benji så trött så då gick vi hem för att lägga honom honom. Efter det satt jag och Elias och spelade lite kort och bara hade det mysigt. En timme innan 12 kom min morbror med min kusin ner. Väldigt trevligt och käckt :) När det sedan var 15 min tills det slåg om till det nya året kom mormor och morfar ner och öppnade Champange. Vi tolv slaget stod alla grannar på utsidan och sköt massa raketer. Har nog aldrig sett så många grannar på utsidan som igår, haha :)

Jag tyckte att det var väldigt skönt att bara va hemma och laga egen mat och fixa och dona. Första gången någonsin som jag har stannat hemma, så det kändes väldigt konstigt .. fast ändå bra :) Jag var ju med mina älsklingar och det betydde allt!

Det jag skrev om gamal kärlek var att jag och Elias har hittat varandra oavsett hur det har varit. Vi bor inte tillsammans, men är särbos? Vi tänker inte skynda på med flyttandet heller, utan vi vill se hur detta går först .. Men ja, vi älskar varandra och vill vara tillsammans :)

Nu blir det mys hela dagen .. Just nu kollar på vi på film och äter chips, mums ;)

Nyårsmiddagen :)



Morfar häller upp Champange :)